sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vähiin käy..


Väliovet ovat saaneet väriä pintaan kuluneen viikon aikana. Valitsimme värin, jota on käytetty 1700- ja 1800-luvulla. Aluksi taas normaaliin tapaan hieman epäröin väriä, mutta joka kerta se näyttää vain paremmalta silmissäni. Ovien yläpuolelle on vielä tulossa pienet salmiakkikuviot koristeeksi ja ne olisi tarkoitus maalata samalla värillä kuin ovet. Näin olisi ainakin suunnitelmissa, mutta katsotaan sitten miltä se todellisuudessa näyttää. Vielä toisen kerran olisi tarkoitus väliovet maalata.
Wc on myös saanut muodonmuutoksen, sillä sen lattia laatoitettiin ja seinät tapetoitiin. Kuvaa en kuitenkaan huoneesta saanut huonon valaistuksen takia. Sähköjä siis odotellessa ;)
Tämän kauniin senkin ostimme huutokaupasta viime vuonna ja jo silloin ajattelimme sen tulevan vessaan. Hieman senkkiä piti operoida, sillä se oli aivan liian korkea. Nyt tasot pitää vielä hioa ja sitten lakka pintaan, jotta se kestää vettä, koska sitä se tulee varmasti saamaan, kun pieniä lapsia talossamme on.


Vessan seinälle päätyi lopulta Pihlgren & Ritola Oy:n tapetti nimeltä "Pikku rokokoo". Kuva on ehkä surkein ikinä, mutta tämä kuitenkin on kyseinen tapetti: http://www.tapettitehdas.fi/fi/tapetit/kaikki-mallit/69710. Hieman vihertävä, muttei kuitenkaan pomppaa silmille pieneen tilaan tultaessa. Juuri sellainen kuin halusinkin. 


Ulkoseinillä kiertävät penkit ovat lähes maalattuja. Kaikkien makuuhuoneiden penkit olen maalannut kolmeen kertaan ja enää olisi tuvan osuus jäljellä.


Rappusten seinämä on myös maalattu. Tämäkin väri oli samaisesta kartasta kuin ovien väri ja summissa sekin valittu. Tähän seinälle olisi tarkoitus tulla pari vaatekaappia ulkovaatteiden säilytystä varten. Kaappi vielä puuttuu, mutta eiköhän sekin vastaan tule jossain vaiheessa.Työtä on siis edelleen riittänyt ihan kiitettävästi. Suihkutilan seinä on myös tällä viikolla saanut kaakelit pintaansa ja ensi viikolla pitäisi loput lattiat laatoittaa. Pikku hiljaa alkaa siis näkyä valoa tunnelin päässä, sillä tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että tulemme viettämään uudessa kodissa ensimmäisen joulun <3

16 kommenttia:

 1. Näyttää kerrassaan komealta!

  VastaaPoista
 2. Ooooo! Ihan huikea värivalinta teillä ovissa, näyttää niin hyvältä! Ja ajatus omassa kodissa jouluna on varmasti ihan mahtava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasimme aluksi maalata ovet ihan valkoisiksi, mutta sitten tuli tunne, että valkoista on jo riittämiin ja tupa kaipaa väriä! Valintaa emme kyllä ole katuneet, sillä nuo ovet tuovat tupaan taas lisää näköä.
   Ja toivotaan, että joulu todellakin tullaan viettämään uudessa kodissa :)

   Poista
 3. Hienoa, kun teillä alkaa näyttämään jo niin valmiilta! Ovet ovat kyllä kivan näköiset sinisenä, ovatko väliovet muuten vanhoja ovia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliovet ovat Jurvan vanhan kansakoulun ovia. Ikää niiltä löytyy varmasti se sata vuotta ainakin :)

   Poista
 4. Kauniin väriset nuo ovet, tuo varmasti väriä tupaan! Ihana tuo tapetti:)
  R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos R! Ovien väri tuo kyllä ihmeen hyvin piristystä tupaan :)

   Poista
 5. Vau, rohkea värivalinta ovissa! Me varmaan tyydytään siihen tylsään valkoiseen. :) Ihana tuo Pikku rokokoo -tapetti ja samoin vessan senkki on kuin luotu tuohon tarkoitukseen! Mahtaa tosiaan tuntua hienolta, kun muutto on niin lähellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No valkoinen oli meillä aluksi tosiaan mielessä, mutta sitten päätimme repäistä :) Ja makuasiahan tämä on, joten en usko, että valkoinen yhtään sen tylsempi valinta on! :) Itse en osaa vielä täysin innoita, että jouluna omassa kodissa olisimme, koska pelkään pettyväni liikaa, jos mutkia tulee matkaan.. Mutta aika näyttää ;)

   Poista
 6. Onpa kiva kuulla tuon ovien värin ikähistoria. Meillä maalattiin kesäkodin ulko-ovi samalla sävyllä. Tykkäsin, että se on niin kaunis sävy punamullankin kanssa;) Upeita ovia teillä ja niin monen monta;) Kaiken kaikkiaan niin kovin kaunista! Ja tuo lavuaari, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kiva kuulla, että teillä on samaa sävyä :) Se on kyllä todella kiva! Ja tosiaan tuo rappusten seinän väri on myös samaisesta värikartasta ja se on ollut suosittu koristeväri 1600-luvun lopussa ja 1700-luvun alussa :)

   Poista
 7. Saako kysyä, mistä värikartasta ja mikä sävy tuo ovien väri on? Haaveillaan tuon värisestä lattiasta, liekö kävisi lattiamaaliksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa kysyä :) Eli värikartta on Tikkurilan Thorvald Lindqvistin perinnevärit ja ovien sävy on 060X. Mies käski vielä kirjoittaa tähän, että kyseisessä värikartassa on mainittu, että sävytys tapahtuisi C-pohjaan. Se on kuitenkin virheellinen tieto, sillä sävytys tehdään A-pohjaan. Lattiamaaliksi voi siis tuon sävyn sävyttää :)

   Poista
 8. Onnea uuteen kauniiseen kotiinne! Pönttöuuninne taitaa olla tiilirakenteen, onko sävy kerma, maalarinvalkoinen vai vitivalkoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Pönttöuunit ovat tosiaan Pohjanmaan tiilirakenteelta ja väriltään ne ovat vitivalkoisia :)

   Poista