perjantai 27. syyskuuta 2013

Ovia & seiniä


Kulunut viikko on pitänyt sisällään lähinnä hirsiseinien värjäystä sekä väliovien paikoilleen laittoa. Sisäkaton sain maalattua toiseen kertaan alkuviikosta eikä siihen toivottavasti tarvitse enää koskea.. Niskat menivät kiitettävästi jumiin tuon urakan jälkeen ja siitä seurasi ihana pääkipu. Mutta niistä välittämättä, nyt on hyvä fiilis, kun sain viikossa kaikkein inhottavimman maalauskohteen suoritettua.

Hirsiseinät ovat nyt saaneet väriä pintaansa. Vielä olisi kodinhoitohuoneen, osa työ- ja lastenhuoneen seinistä käsittelemättä, joten ei mikään mahdottomuus. Seinät käsittelemme Teknoksen vahalla. Ikkunoiden alapinnan korkeuteen tulevaa "penkkiä" mieskin on jo aloittanut tekemään. Penkkihän siis kiertää ulkoseiniä pitkin ja valkoiseksi se peileineen tullaan värjäämään, kun sen aika koittaa. Lisää vaaleutta tummien seinien kaveriksi ;)
Väliovet ovat Jurvan vanhan kansakoulun ovia, joten ikää niiltä kyllä löytyy. Kauniita ne ovat, vaikkakin vielä väriä vailla. Vaaleita nekin tulevat olemaan.
Kuisti taitaakin tällä hetkellä olla kaikkein edistynein huone tässä talossa, kun sai jo kattolistatkin paikoilleen. Tykkään sen värimaailmasta koko ajan enemmän, vaikka ehkä alkuun taas tuttuun tapaan hieman epäröin. Nyt pitäisikin alkaa edesmenneen mummoni vanhaa sivusta vedettävää penkkiä käsittelemään valkoiseksi. Olen nimittäin ajatellut sijoittaa sen kuistiin, jossa saa sitten esimerkiksi koira istuskella ja ikkunasta seurailla maailman menoa.
Tällaista tällä kertaa ja huomenna meno raksalla jatkuu. Kovasti tulevan joulun haluaisimme viettää uudessa kodissa, joten töitä sen eteen on vielä tehtävä. Aika sen kuitenkin näyttää ennätetäänkö sinne jouluksi... Lohdutukseksi voin kuitenkin todeta, että ensi vuoden jouluna olemme varmasti siellä! :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa ihanaa :) Ei uskoisi uudeksi taloksi, tosi kauniit myös ovet, meillekin on tulossa vanhoja ovia ja mukavaa nähdä miten hyvää tunnelmaa ne tuovat uuteen taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin, miten taas tunnelma muuttui entisestään, kun ovet paikoilleen sai! Ja sitä vanhaa tunnelmaahan tässä haetaankin kovasti ;)

   Poista
 2. Vau, hienolta näyttää! Upeita nuo ovet! Mekin löysimme vanhoja peiliovia kolmesta eri kaupungista. Ovat hyvin samankokoisia ja samannäköisiä keskenään. Purkutalon ovia emme valitettavasti voineet käyttää, kun olivat kaikki eri kokoisia ja kokeudeltaan vain 180-190cm. Minähän noista mahtuisin kepeästi astelemaan, mutta miestä ja pidempiä vieraita voisi kumartelu ruveta pidemmän päälle hermostuttamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja ovia varmastikin löytyy kunhan jaksaa vaan etsiskellä :) Meillekin nämä ovet tulivat netistä vastaan sattumalta. Ainoastaan ovet, jotka tulevat kuistista tupaan ja kuistista kodinhoitohuoneeseen, teetätimme Sydänpuulla.
   Ja voi muuten olla ihan hyvä idea, että teidän purkutalon ovet ei tule enää uuteen tupaan :D Voisi olla hiukan pidemmillä ihmisillä hankalaa teillä ollessa :) Ja niistä käyttämättömistä ovistahan saa vaikka mitä ihania juttuja sisustukseen!

   Poista
 3. Upea talo! Mikä Teknoksen vaha ja mikä värikoodi mahtaa olla seinissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Seinät on käsitelty tosiaan Teknoksen paneelivahalla. Sekoitimme kahta eri sävyä eli ihan summissa seinät sävyn saivat :D Olen jossain postauksessa vastannut jollekin ne sävyt, sillä nyt en sävyjen numeroita enää ulkoa muista :)

   Poista