perjantai 20. syyskuuta 2013

Kiirettä pitääVoin vaan todeta, että tällä hetkellä elämme ehkä kiireisintä aikaa koskaan! Tasapainottelua lasten hoidon ja raksan välillä + jotain muutakin elämää ehkä jossain välissä, jos vaan ennättää. Joskus mieleen hiipii hetkellinen epätoivon hetki, mutta kun kurkkaa ovesta ulos pellon toiselle puolelle ja näkee oman tuvan, saa taas energiaa rutkasti lisää.

Viime viikkojen rytmit ovat melkolailla olleet samaa päivästä toiseen; mies lähtee aamutuimaan töihin ja minä jään lasten kanssa kotiin. Aamupäivällä tytön ensimmäisten päiväunien aikaan suuntaamme pojan kanssa raksalle hommiin. Siinä voimme sitten hyvällä tuurilla ennättää touhuta jopa reilu kaksi tuntia ennen kuin tyttö malttaa uniltaan herätä. Sen jälkeen kiireen vilkkaan kotiin ruokaa laittamaan. Yleensä ennakoin ja teen edellisenä iltana ruoan jo valmiiksi. Sitten taukoa raksalta ja muut touhut käyntiin. Iltapäivällä tytön toisten päikkyjen aikaan suuntaamme taas raksalle ja homma jatkuu. Aikaa siellä olemiseen tuolloin on yleensä se 1-1½ tuntia. Mitään mahdottomuuksia siinä ei ennätä tehdä, mutta siivoaminenkin on aina parempi kuin ei mitään. Miehen serkku ja setähän ovat viime viikot raksalla ahkeroineet ja iso kiitos kuuluu heille, että tupa on mennyt eteenpäin. Iltapäivällä/illalla mies sitten tulee töistä ja suuntaa yleensä melkein suoraan jatkamaan heidän hommia raksalla. Minä sen sijaan touhuan lasten kanssa ja laitan iltapuuron kautta yöunille, jonka jälkeen hetki omaa aikaa kunnes mies kotiutuu raksalta ja teemme vaihdon eli minä suuntaan raksalle. Siellä touhuan tunnin tai kaksi ja suuntaan kotiin vielä hetkeksi rauhoittumaan ennen kuin sänky kutsuu. Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että uni tulee aina heti, kun vaaka-asentoon asettuu.

Hullulta tämä tuntuu, mutta nyt ollaan jo niin lähellä omaa unelmaa, että se auttaa jaksamaan eteenpäin. Onneksi meillä on hyvä tukiverkosto ympärillä ja saamme heiltä apua melko paljon esimerkiksi muksujen hoidon suhteen. Iso kiitos siis kuuluu myös heille :)

Lopuksi kuvia vielä kuistista, joka on saanut seinään tulevan värinsä. Nimeä tai sävyä en nyt muista, mutta tuollainen vanhanajan vihreä se on. Kuvissa oleva ovi ei siis suinkaan ole jäämässä tuohon :D 


Viimeisessä kuvassa taustalla näkyy hieman hirsiseinän värikokeiluja.. Nyt sekin on sitten päätetty, vaikka koville otti ja hermot taisi ainakin miehellä mennä, kun en kelpuuttanutkana niin helposti heti sitä ensimmäistä, toista enkä kolmatta vaihtoehtoa ;) Hirsiseinät tulevat kuitenkin näillä näkymin saamaan tuon värin, joka on noiden kahden ikkunan väliin jäävään seinään maalattu.

Huomenna kuitenkin jatkuu minun osaltani ainakin katon maalaus. Voiton puolella siinä olen jo! Sunnuntai on lepopäivä raksalta ja lähdemme miehen kanssa kahdestaan kohti Ikeaa hakemaan keittiöön tiskiallasta... No ehkä myös jotain muutakin ;)

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tuo teidän valihtema väri hirsiseinälle. Mukavasti korostuu tuvan valoisuus tummaa seinää vasten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännitin tuota seinän väriä.. Mietin onko liiankin tumma, mutta kun ajattelee, että katto ja lattia ovat vaaleita sekä ikkunoiden alapuolen korkeuteen tulee ulkoseinää pitkin kiertävä "penkki" valkoisine peileineen, ei tumma olekaan enää niin vallitseva väri. Mutta mielenkiinnolla odotan lopputulosta :D

   Poista
 2. Päiväjärjestys kuulostaa melkoisen uuvuttavalta, toivotan voimia, olette jo tosi pitkällä!

  Vihreä on tosi kaunis ja hirsiseinän väri ihanan rauhoittava. Onko teillä ikkunat sitä Sydänpuun perusväriä? Me sovittiin juuri Sydänpuun kanssa ikkunakaupat ja mietin vielä millainen se heidän standardivalkoisensa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ikkunoiden väri meillä on ihan perusvalkoiset. Sydänpuulla on kyllä todella kauniita ikkunoita ja olen näihin meidän ikkunoihin enemmän kuin tyytyväinen! Joten hyvät ikkunat olette valinneet ;)

   Poista
 3. Voi tsemppiä kovasti raksa, lapset, parisuhde,työt ym. paletin yhteensovittamiselle! Siinä tosiaan riittää haastetta! Hienolta näyttää ja paljon olette saaneet aikaan. Hirsien värikin on just passeli =) Millä käsittelette hirret?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Piia :) Onhan tämä meno välillä aikamoista, mutta pian toivottavasti helpottaa. Ja hirret käsittelemme Teknoksen vahalla :)

   Poista
 4. Vau, olet kyllä tosi ahkera, kun kaikki päiväuniajat touhuat raksalla ja vielä illakin! Enpä yhtään ihmettele, jos uni tulee nopeasti.
  Seinä näyttää hyvän väriseltä! Me ei olla vielä osattu päättää ruskean ja valkoisen väliltä. Kai se kokeilemalla sitten selkiintyy!
  Jättäkäähän meillekin yksi sellainen valkoinen Ikean tiskiallas! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en onneksi ihan joka päivä tuolla raksalla tytön uniaikaan ole, vaan välillä on hyvä olla ihan muutakin elämää. Onneksi :D
   Meilläkin oli miehen kanssa vähän vääntöä valkoisen ja ruskean seinän välillä. Tummaan nyt kuitenkin päädyttiin. Vessan seinän tosin ajattelin valkoisella laittaa, koska sinne tulee tumma senkki.. Tai näin ainakin olen ajatellut, mutta voihan se mieli vielä moneen kertaan muuttua.
   Ja tiskiallas jätetty myös teille :D Se oli kyllä vielä hienompi livenä kuin osasin kuvitella!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, kaunis talo tulee teille! Teidän raksarumpa kuulostaa varsin tutulta.. Mekin rakensimme ensimmäisen talomme kahden pienen lapsen kanssa neljä vuotta sitten ja hengissä selvittiin. : ) Toisaalta raksa-aika on todella ainutlaatuista ja ihanaa aikaa, vaikka välillä voimia kysytäänkin asioiden yhteensovittamisessa. Tsemppiä loppusuoralle, ahkeria olette olleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Ja miten ihana kuulla, että tästä voi selvitä hengissä ;) Uskon myös sen, että ainutlaatuista aikaa tämä on, vaikka aina ei ihan siltä tunnu. Kovasti kuitenkin aina tuolla raksalla hommissa tulee oltua, vaikka olisi joskus muutakin tekemistä.. Että kyllä siitä nähtävästi myös osaa nauttiakin kaiken ohella :)

   Poista