perjantai 13. syyskuuta 2013

Sisäkatto

Täys tohina raksalla menossa edelleen, ettei vaan ennätä tylsistyä hetkeksikään. Tämä viikko on nimittäin vierähtänyt sisäkaton tekemisessä. Voiton puolella ollaan, sillä enää katto puuttuu wc:stä, kodinhoitohuoneesta ja suihkutilasta. Suurin kiitos katon tekemisestä kuuluukin ehdottomasti miehen sedälle ja serkulle, jotka ovat siellä päivisin ahertaneet. Minä olen sen sijaan keskittynyt maalihommiin ja pohjamaalannut kattopaneeleita päivästä toiseen.
Keskiviikkona sain olla ruhtinaalisesti koko päivän pensseli kädessä, koska vein muksut aamulla miehen isälle Nurmoon hoitoon, kun sellainen mahdollisuus tuli. Lankkuja sainkin sitten pohjamaalattua ison kasan ja aika hurahti todella nopeaa. Ehkä liiankin ;) Teetätimme täyssärmästä kattopaneelia kolmea eri leveyttä ja ne aseteltiin paikoilleen "ei-missään-määrätyssä-järjestyksessä". Todella kivan näköinen siitä tulikin tuolla periaatteella. Pohjamaali tosiaan on vasta katossa, joten kerran se täytyy ainakin vielä käsitellä.Maalaus ei siis suinkaan lopu kattoon, vaan jatkuu ja jatkuu.. Olemme etsineet pikku hiljaa hirsiseiniin tulevaa väriä. Tummat niistä tulevat, mutta haluan juuri sen oikean eikä melkein. Melko lähellä jo ollaan ja huomenna testataan seinään väriä, joka vaikuttaa melko hyvältä. Joten peukut pystyyn! Näinkin jännää tämä värien valinta voi siis olla :D Lattian sävy tulee näillä näkymin olemaan harmahtavan sinertävä.

Myös oikea keittiö meille on jo melko varmuudella löydetty. Eli monta asiaa on ollut päätöstä vailla ja pikku hiljaa alkanut selkiintyä, mikä on meille oikea vaihtoehto. Hankalaa tämä välillä on, sillä vaihtoehtoja on aivan liian paljon!

Nyt kuitenkin raksahommat eli maalaus kutsuu taas.

Ihanaa viikonloppua ihan jokaiselle!

10 kommenttia:

 1. On kyllä hieno. Mitä maalia käytät kattoon ja seiniin?

  Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :) Seinät käsitellään puuvahalla. Paneelit, listat ja koristeet sen sijaan pellavaöljypohjaisella maalilla.

   Poista
  2. Hyvä kuulla. Ihan sillä kysyin kun betolux akvaa lähes kaikki tuntuvat käyttävän. Meillä on vanha hirsitalo jota remontoimme, muovimaalit ei sinne kuulu ja pellavaöljymaalilla maalailen itse. Sillä tulee kaunis ja oikeanoloinen pinta.
   Kyllä houkuttaisi tuollainen uusi hirsitalo ja upeinta tietysti olisi jos koko alue olisi samassa linjassa, kuten teillä ilmeisesti siellä on.

   Kristiina

   Kristiina

   Poista
  3. Oi ihanaa, paljon tsemppiä teille sinne remppaan! Vanhassa hirsitalossa onkin jo valmiiksi se "vanha tunnelma", jonka toivon meidänkin joskus omana uuteen tupaamme saavan :)
   Ja en nyt ole ihan satavarma ymmärsinkö viimeisen kommenttisi oikein. Korjaa, jos väärin ymmärsin :D Mutta jos viittasit sillä siihen perinnekyläalueseen, niin meidän talo ei sinne ole rakentumassa vaan täysin erille paikkakunnalle :) Lähialueelle kylläkin. Miehen firma on kyllä tehnyt ensimmäisen talon, joka sinne alueelle on pystytetty :)

   Poista
  4. Siihen perinnekyläalueeseen viittasin. Varmaan jostain sitä käsittelevästä blogista tänne sinun blogiisi osuinkin.
   Sukujuuret on Pohjanmaalla mutta en ole siellä koskaan käynyt mutta olen aina tykännyt rakennustyylistä. Joku hieno museoaluekin siellä on olemassa ja sinne pitää kesällä lähteä fiilistelemään.
   Tuo teidän talo on kyllä hyvää mainosta miehesi firmalle, ja jos joskus tuollaisen aion hankkia, niin tiedänpä nyt kuka sellaisen osaa toimittaa.

   Kristiina

   Poista
  5. Et ole suinkaan ensimmäinen, joka luulee, että meidän talo sinne perinnekyläalueelle olisi rakentumassa :) On tästä meidän tontilta kuitenkin sellainen 80 km sinne matkaa, ettei ihan alueen vieressä kuitenkaan asuta :)

   Poista
 2. Osallistuin Jovelan arvontaan ja halusin ilahduttaa myös sua mahollisen arpaonnen potkaistessa. Valitsin blogisi hyvän fiiliksen jakamisen arvontaan, toivotaan että arpaonni meitä suosii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kiitos Teea :) Nyt vaan arpaonni suosimaan, vaikka mun kohdalla se ei valitettavasti pidä yleensä paikkaansa :D

   Poista
 3. Katto näyttää tosi hyvältä! Teillä on jo niin valmiin näköistä siellä, tuonnehan voisi melkein jo muuttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maria! Ihana kuulla aina välillä, että valmiilta näyttää, koska hetkittäin tulee heikkoja hetkiä ja aattelee, ettei tämä valmistu koskaan :D Justiin maalailemasta tulin sisäkattoja ja siinä se heikko hetki taas kerran tuli. Ei todellakaan mitään kivaa puuhaa, kun niskat jumittaa melkolailla aina seuraavana päivänä. Mutta EHKÄ me tuohon taloon joskus muutetaan ;)

   Poista