tiistai 26. helmikuuta 2013

Alakerta valmis!

Kuten otsikkokin jo kertoo on talon hirsikehikosta alakerta valmis.
Viikonloppuna veimme muksut mieheni kanssa mummulaan päivähoitoon ja me vanhemmat suuntasimme raksalle hommiin. Siivosimme kaikki hirren pätkät talteen polttopuiksi ja vähän myös kolattiin lumia perustuksen ympäriltä sekä päältä. Siitä oli sitten hyvä miesten jatkaa alakerran purkamiseen! Tänään, kun aamulla lähdin muksujen kanssa Seinäjoelle ystävien luokse, oli kehikko vielä pystyssä osittain. Iltapäivällä sitten kotiin tullessamme koko alakerta oli jo purettu!

Tässä kuva täysin valmiista alakerrassa. Kuisti toki vielä puuttuu. Alhaalla vasemmalla on makuuhuone ja oikealla kodinhoitohuone, wc, suihku ja sauna. Todennäköisesti siis laitamme kuitenkin pienen saunan taloon. Keskellä on sitten iso tupa. Se on oma lempparini. Ylempänä on sitten loput makuuhuoneet.


Hirret numeroitiin ja purettiin pakettiin odottamaan pystytystä. Oli meidän pikku jäppisellä paljon ihmeteltävää taas ja silmä tarkkana seurasi mitä tapahtuu!
Tähän väliin kuva pojan omasta vasarasta, joka kulkee valehtelematta JOKA paikassa mukana. Se on myös varustettu nimellä sekä puhelinnumerolla, että siitä voidaan päätellä kuinka rakas se on :)


Kun alakerta oli purettu, siirrettiin pohjavarvi perustuksen päälle odottamaan varsinaista kasausta. Alavarvi käsiteltiin tervalla suojaamaan kosteudelta. Tällä hetkellä talomme tuoksuukin tervalta, kun mies kotiin tullessaan laittoi työvaatteensa hetkeksi sivuun!Tästä on siis hyvä jatkaa yläkerran tekemiseen! Huomenna menemme koko perhe siivoilemaan loput hirren pätkät pois tieltä. Toivotaan huomiselle ihanan keväistä keliä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti