lauantai 19. tammikuuta 2013

Mistä kaikki alkoi..

Hieman kertausta kuvien kera mistä ollaan lähdetty ja mihin tultu tähän mennessä.


Vuonna 2010 ostimme tontin, joka sijaitsee joen varrella.

Elokuussa 2011 alkoi tien kaivuu.

Kun tie oli tehty, pidimme hieman taukoa näistä hommista. Tässä välissä tarkoituksena oli myydä silloinen omakotitalo, jossa asuimme. Joulukuussa 2011 kirjoitimme sitten talosta kaupat ja muutimme väliaikaisesti asumaan mieheni lapsuuden kotiin.


Keväällä 2012 alkoi autotallin ja talon pohjien kaivuu.

Vesiputkien ja lämpökanaalien asennusta.


Kesäkuussa 2012 pohjat olivat valuuta varten valmiita. Heinäkuussa pidimme hetken tauon, kun perheeseemme syntyi uusi tulokas. Sitten jatkettiin valuuhommilla.Kun valuuhommat olivat valmiita, aloimme odottamaan puita saapuvaksi. Tässä välissä tehtiin autotalli, koska halusimme sen ennen taloa valmiiksi. Se sopi aikatauluun varsin hyvin ja talli on nyt valmis. Siitä kuitenkin oma postaus myöhemmin.


Hirsikehikkoa on nyt siis alettu tekemään ja se veistetään mieheni suvun voimin. Joukkoon kuuluvat mieheni ja hänen serkkunsa, joilla tämä kyseinen rakennusfirma on. Mukana rakentamassa on myös mieheni setä, joka antaa oppia näille kahdelle, jotta tulee priimaa jälkeä. Setähän on oppinsa saanut omalta isältään eli mieheni papalta. Näin ne rakennustaidot siirtyvät sukupolvelta toiselle :) Vielä yksi serkku mahtuu touhuun mukaan, joten kyllä kelpaa.

Laitoinpa sivun reunaan linkin, jonka kautta pääsee rakennusfirman sivuille. Siellä voi ihailla mieheni serkun pohjalaistaloa, jonka hän on itse tehnyt ja samaa kaavaa mekin tulemme noudattamaan.

2 kommenttia: