torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuna..


Aurinkoista vappua!
Tänään en kuitenkaan meidän vapusta tullut kertoilemaan sen enempää, vaan ajattelin laittaa kuvia yhdestä makuuhuoneestamme, jota en ole vielä tarkemmin täällä esitellyt. Muksujen huoneesta siis. Paikka, joka ei pysy päiväkään järjestyksessä. Niinpä koin tilaisuuteni tulleen viime viikonloppuna ja napsasin äkkiä vähän kuvia sieltä, kun kaikki oli vielä järjestyksessä. Kovasti olen yrittänyt saada lasten leluja pysymään ainoastaan siellä, mutta kummasti ne vaan ajautuvat joka puolelle tupaa aina päivän mittaan. Joten pääasiassa tässä huoneessa nämä meidän kaksi viikaria vain nukkuvat :)


Verhot ovat ehdottomasti suosikkejani tässä huoneessa. Ne tosiaan ovat mummoni vanhat ja sopivat ikkunoihin mitoiltaan heti. Ompelin itse pitsiset verhonpidikkeet niihin.


Vähän tällainen sekamelska tämä huone on, mutta mielestäni lastenhuone saakin olla. Matto on VM Carpetin Hilla-puuvillamatto. Sen värit sopivat sattumalta hyvin vanhan koulupöydän kanssa. Seinille en ole vielä mitään kummempaa laittanut. Ainoastaan lasten sänkyjen yläpuolelle hyllyt.Vanha pulpetti on suosittu paikka. Siinä on mukava piirrellä ja viime aikoina sitä ovat kovasti lapset omilla työkaluillaan "korjailleet". Ikkunasta on suora näkymä meidän vanhalle kodille. Lapset saavatkin sinne asumaan pian syntyvän ihka ensimmäisen serkkunsa <3


Sisältä jatketaan sitten pihalle.
Toissa sunnuntaina äitini haki lapset hoitoon ja kasasimme miehen kanssa kahdestaan saunan. Huomattavasti helpommalla pääsimme, kun ei ollut ylimääräisiä esteitä matkassa eli lapsia. Taas testattiin korkeanpaikankammoani, mutta selvisin kaikeasta huolimatta.Sauna sai huopakaton päällensä. Ikkunankin mies teki viime viikolla saunan puolelle ja siitä paistaa kivasti ilta-aurinko. Tänään mies ahkeroi taas ja teki "pukuhuoneen" lattian valmiiksi. Siitä en kuitenkaan ole vielä kuvia ottanut, joten ensi kerralla kuvaa sieltä.Loppuun vielä kuva pihapiiristämme tällä hetkellä.


11 kommenttia:

 1. Ihanan kodikkaan näköistä! Mä joka kerta teidän kuvia katsoessa ihailen myös tuota komeaa lankkulattiaa. :) Siihenhän se saunakin nousi näppärästi, kyllä tuollanen pihasauna onkin kesällä mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Lankkulattia on kyllä omaankin mieleen. Ja pihasaunaa ootetaan jo täällä kovasti. Juhannuksena olisi tarkoitus päästä ensimmäiset löylyt heittämään :)

   Poista
 2. Onpa kiva lastenhuone! Ei kyllä uskoisi, että on uusi talo, näyttää niin ihanasti ikivanhalta pohjalaistalolta. Meilläkin on muuten tarkoitus tehdä pihalle hirrestä piharakennus tai parikin, toivotaan että löydettäisiin joku vanha kehikko jonka voisi siirtää. Teillä näyttää tosi perinteiseltä ja kodikkaalta tuo pihapiiri jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli! Kiva kuulla, että talo näyttää vanhalta eikä juuri rakennetulta :) Sitä olemme yrittäneetkin toteuttaa. Meilläkin haaveissa saada vielä yksi rakennus pihaan ja vanhaa kehikkoa olemmekin ajatelleet :)

   Poista
 3. Hienolta näyttää lastenhuone! :) Miehesi tekemä vaatekaappi on tosi kaunis! Nuo vanhat pulpetit ovat kyllä hyviä lasten piirtelyyn sun muuhun. Teidän pihapiiriin on kohonnut jo kolme rakennusta! Eiköhän meillekin vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Alkaa tuo pihapiiri tuosta tosiaan hiljalleen hahmottumaan. Ja kyllä se teilläkin ihan pian edessä on ;)

   Poista
 4. Hei! Millainen jätevesisysteemi teille on tulossa tuohon? Just luin jostain blogista, että viimestään vuonna 2016 pitäs semmonen olla myöskin pihasaunoissa (en kylläkään ole tarkistanut asian todenperäisyyttä). Meilläkin ikivanha pihasauna jykevien vanhan talon perustusten päällä ja mietin että millä ilveellä sinne mitään systeemiä laittaa... Ihana pihapiiri teille muotoutumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) Piti tarkistaa faktat mieheltä eli tässä vastaus :D Meidän saunaan tulee siis kantovesi. Sinne laitetaan kaivon rengas, joka on täytetty suodatushiekalla ja pesuvedet johdetaan sinne + sieltä sitten ojaan. Toki saunassammehan on varaus painevedellekin, mutta silloin tarvitaan kunnon jätejärjestelmä.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Meilläkin kantovesi, mutta en tiedä miten kivinen kohta on saunan pesutilan lattiaritilän alla, että voikohan siihen edes mitään kaivonrengastakaan upottaa... Tämmöistä se on kun ostaa vanhan maatalon piharakennuksineen. Näitten kanssa on niin paljon kysymysmerkkejä ja arvoituksia ilmassa :-) Toivottavasti pääsette juhannuksena uuteen saunaan löylyttelemään!

   Poista