torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä kohti...

Kesä se lähenee jo kovaa vauhtia, mikä tarkoittaa meidän perheessä sitä, että pihan laitto on jo alkanut! Ihan ensimmäisenä toivoin lapsille jotain viihdykettä pihapiiriin, koska olin jo kovin kyllästynyt pomppimaan tuolla rapakossa niin pienemmän kuin isomman muksun perässä. Mies veistikin sitten jäljelle jääneistä hirsistä lapsille hiekkalaatikon. Ei varmaan edes tarvitse mainita, kuinka suuressa suosiossa laatikko on ollut. Keinut olisivatkin seuraava haave pihaan...
Viimeksi jo hieman kerroin etupihan tapahtumista, kun kaivinkone siellä touhusi. Joten nyt ajattelinkin paljastaa, mitä siihen on tulossa. Mietimme miehen kanssa paljon, mitä rakennuksia etu- ja takapihalle haluaisimme sijoittaa... Tulimme kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että pihasaunan paikka on etupihan puolella. Aluksihan meillä oli tarkoitus sijoittaa se taakse joen rantaan. Nyt kun sauna tulee etupihalle, se tuo samalla hieman näköestettä tielle päin ja saamme hiljalleen sen haaveilemamme umpinaisen pihapiirin.Ulkosauna on veistetty samaisista hirsistä kuin itse talokin. Maalata emme sitä aio ainakaan näillä näkymin.Viime viikolla mies aloitti sitten saunan paikoilleen pystyttämisen. Ihan ensimmäisenä hän hankki rakennuksen alle vanhat navetan kivet. Niiden asettelu menikin juuri niin kuin piti eikä yhtään kiveä tarvinnut halkaista. Alla olevasta kuvasta saa vähän käsitystä siitä, mihin kohtaa pihaa sauna on tulossa. Saunan ja piharadin väliin olisi tarkoitus saada vielä yksi pieni rakennus varastoksi.
Saunan pystytys on tosiaan vielä ihan alussa, koska se on lähinnä miehen ilta- ja viikonloppuprojekti. Mutta eiköhän siinä saada ensimmäiset löylyt ottaa jo tulevana kesänä. Saunan eteen olisi tarkoitus rakentaa pieni terassi puutarhakalusteille. Rakennuksen paikka on myös ajateltu ilta-auringonkin kannalta, sillä se paistaa juuri terassille. Kovasti siis jo odottelen ensimmäisiä kesäiltoja oman saunan terassilla. 

Nyt olemmekin lasten kanssa alkaneet valmistautua pääsiäisen viettoon. Lauantaina olisi tarkoitus kiertää tuttujen luona virpomassa ja illalla sitten pihaan sytyttää pieni pääsiäiskokko. Se onkin varsin hyvä tapa samalla hävittää raksa-ajalta jääneitä roskia pihasta.

Rauhaisaa pääsiäistä jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle :)

4 kommenttia:

 1. Heippa, naapuri tervehtää ;) Hassua että vaikka ollaan näin pienestä samasta kylästä, niin ei olla koskaan törmätty! Löysin blogiisi lehtijutun kautta, mutta livenä olen taloanne monesti ihastellut ohi ajaessani. Kauniisti ja taitavasti olette onnistuneet luomaan niin aidon vanhan talon tunnelmaa. Ei uskoisi uudeksi! Täällä myös kaipailen hiekkalaatikkoa pihaan, ihan perusjuttu joka meinaa jäädä! :) p.s. Luin että sulla on tupaasi sopiva matto hakusessa, joten pakko sanoa, et voisin ehkä tietää hyvän...löydät niitä hyvinvointimessuilta ensi lauantaina :) Kaikkea hyvää perheellenne ja ehkä me nähdään joskus vielä! T. Miia Niittylän Lapset blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Miia!

   Kiitos kovasti sanoistasi ja olipa muuten tosi kiva saada saman kylän asukkaalta tänne kommenttia ;) Uusi olkkarin matto tosiaan on tänne hakusessa. Täytyy kyllä yrittää tulla messuilla käymään, jos sieltä kerran sellaisen voisi löytää ;)
   Mietin hetken muuten, kun blogiasi selasin, että missä talonne sijaitsee.. Taidanpa ehkä tietääkin :) Aivan ihanan näköinen tupa teillä kuitenkin on!
   Ja eiköhän me tässä pienessä kylässä vielä joskus satuta varmasti toisiimme törmäämään. Kaikkea hyvää siis sinnekin :)

   Poista
 2. Hei! Olisi mielenkiintoista kuulla millaisella budjetilla talonne on rakennettu? Ymmärrän jos et halua raha-asioita tuoda julki, mutta pakko on kysyä, kun talo on niin upea! Tässä kalpenevat kaikki omat haaveetkin, kun katsoo teidän taloa! :) -Taddy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Koko budjettia on hieman hankalaa arvioida, koska mies teki suurimman osan itse. Mutta tämän kokoisen talon pelkkä hirsiosuus pyörii siinä 140 000 e paikkeilla, kun mieheltä pikaisesti kysäsin asiasta :)

   Poista