tiistai 7. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Niin vaihtui vuosi ja olenkin hyvin iloinen siitä. Viime vuosi oli valehtelematta raskas, mutta siltikin se jää ikuisesti mieleeni. Toteutimmehan unelman omasta perinteisestä pohjalaistalosta. Reilun kuukauden ajan olemme uudessa tuvassa nyt asuneet ja edelleen tuntuu kuin olisimme aina olleet täällä. Tämä todellakin tuntuu kodilta. Pientä laittoa toki on vielä paljon, mutta kun kiirusta ei ole, tehdään asioita hiljalleen. Ensi kesän isoin projekti onkin sitten tuvan maalaaminen punamultamaalilla ja pihan laitto. Jospa sen ulkosaunankin saisi pihaan jossain välissä. Tylsiä päiviä ei siis ole tiedossa, vaan homma jatkuu rennoin mielin.


Vuoden ensimmäisenä päivänä saimme miehen puolen suvun tupaa tarkastamaan. Menoa ja vilskettä riitti, kun täällä oli parikymmentä henkilöä. Yllä oleva kuva onkin napattu juuri kyseisenä iltana muistoksi.

*

Uudesta vuodesta ei sen enempää, vaan uusia kuvia kehiin. Tällä kertaa wc:stä ja suihkutilasta.


Wc:n senkin ostimme toissa vuonna netin huutokaupasta. Nappivalinta mielestäni ja pidän siitä kovasti. Vähän sitä toki joutui madaltamaan, koska lavuaari olisi ollut liian korkealla. Säilytystilaa on ihan riittävästi ja vasemmanpuoleiselle tasolle olisi vielä hakusessa jokin kaunis sisustuskori.Lavuaarin ympärillä oleva taso käsiteltiin venelakalla.
Peili näyttää tällä hetkellä tältä. Vielä se ei ihan ole sitä, mitä haluamme. Tämän hetkinen peili kuitenkin saa hoitaa hommansa siihen asti kunnes se oikea vastaan tulee. Peilin kummallekin sivulle halusin seinävalaisimet ja sinnehän ne tulivat.

Vielä muutama kuva suihkutilastamme.


Hirsiseinän maalasinkin lopulta samalla värillä kuin muualla tuvassa. Ajattelin aluksi, että huoneesta tulee liian tumma ja harkitsin hirsien maalaamista valkoiseksi.. Turhaan kuitenkin pelkäsin, sillä valkoiset kaakelit tuovat valoa tilaan ihan riittävästi.  


Tiilireunus päällystettiin vettä hylkivällä pinnoitteella. Ei siis haittaa, vaikka vettä sinne mitä suurella todennäköisyydellä roiskuu.


Hirsien päälle teetätimme pleksin ja sen taakse mies keksi laittaa muutaman pienen valaisimen. Ihanan tunnelmallisen näköinen tila onkin, kun laittaa vain himmeät valot päälle.


Rentouttavaa alkanutta vuotta jokaiselle!

8 kommenttia:

 1. Vau, näyttääpäs taas hienolta! Ihana wc teillä, niin kaunis tuo tapetti! Meillekin tulee lamput juuri tuolla tavalla peilin molemmin puolin. Peiliä tai lamppujakaan ei kyllä vielä ole olemassakaan. Eikä myöskään sitä senkkiä, johon lavuaari tulee. Kyllä on paljon vielä hankittavaa. Wc:n tapetti on sentään aika varmasti valittu! :)
  Teidän pesuhuone on myös tosi mielenkiintoinen! Ei varmasti tulee samanlaista ihan heti vastaan. Hienosti jätitte nuo hirsiseinät näkyviin! Meillä pesuhuone on se huone, jota emme meinaa millään osata suunnitella. Jotenkin on ideat ihan vähissä. Haluaisimme sinnekin jotain vanhanaikaista tunnelmaa, mutta jotenkin se on tosi haasteellista. Täytyy tehdä postausta siitäkin, jos jollakulla olisi siihen vinkkejä :)
  Ihanaa alkanutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! ;) Voin lohduttaa, että eipä meilläkään silloin tuossa teidän vaiheessa vielä hirmuisesti ollu tavaraa hankittuna todellakaan.. Pikku hiljaa ;) Pesuhuone on kyllä haasteellinen tehdä. Meilläkin se jätettiin viimeiseksi kohteeksi, jonka suunnittelimme. Vielä tuohon meidän suihkutilan pleksin taakse olisi tarkoitus laittaa seinälle kiinni joitan vanhoja esineitä ym. Kovin keskeneräistä on siis edelleen joka puolella ;D
   Ihanaa alkanutta vuotta myös teille sinne raksan pariin! ;)

   Poista
 2. aivan mielettömän kaunista teillä on!!
  ihana kun on uusi "vanha" talo!! meill kun on 1864v oleva maalaistalo vanhus, ja melkein kyllä tällä kokemuksella tekisin uuden..mutta onhan näissä vanhoissa taloissa se oma tunnelmansa :) mutta teillä on kyllä oikea unelma talona!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Oi, onpa teidän talolla jo kunnioitettavasti ikää! Tuollaiset vanhus talot ovat aivan ihania ja se tunnelma niissä nimenomaan! Harmi, kun sitä aitoa vanhaa tunnelmaa ei tule näiden uusien talojen mukana ;) Sitä siis odottaen :)

   Poista
 3. Ooh, kaunista ja paljon hyviä ideoita!

  VastaaPoista
 4. Teillä on valtavan kaunis koti. Huonekaluista lähtien vimpan päälle. Onnea uuteen!

  VastaaPoista