torstai 16. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän kuvia

Tulihan se talvi sieltä kuitenkin, vaikka toisin luulin. Pakkaslukemat ovat olleet melko korkeat tällä viikolla, joten olemmekin lasten kanssa viettäneet ne tiiviisti sisätiloissa flunssaa parannellen. Täytyy kyllä todeta, että nämä meidän kaksi pönttömuuriamme ovat lämmittäneet erittäin hyvin näinä päivinä. Ehkä jopa liiankin. Koirakin sen tietää ja hakeutuu aina nukkumaan lämmön ääreen. Ennen näitä kovempia pakkasia erehdyimme eräänä iltana laittamaan muureihin valkean ja se oli suuri virhe.. Sinä yönä ei uni silmään tullut, koska tuvan lämpötila nousi liian korkealle.


Eilen ilma oli mitä mahtavin, joten tytön nukkuessa suuntasimme pojan kanssa hieman kuvailemaan taloa ulkoapäin. Viime vuoden loppupuolella meille nimittäin asennettiin rännit ja sen teki paikallinen yritys nimeltään Peltisepänliike Arto Turja Oy.


Valitsimme valkoiset puolipyöreät rännit ja syöksytorvien yläpäähän tuli vanhan ajan tyyliin maljat. Samanlaiset tulivat tietysti myös piharatiin.


Kovasti jo odotan ensi kesää, jotta saadaan punamultamaali talon pintaan. Tämän hetkinen "väri" ei niin hirveästi miellytä omaa silmää :)Yllä oleva kuva on otettu suurin piirtein siitä kohtaa, johon saunamökin olisi tarkoitus tulla. Alhaalla olevassa kuvassa sen paikka taas olisi oikealla alanurkassa. Joki on siis melko lähellä tupaamme. Vielä eilen se ei ollut jäätynyt meidän kohdalta, koska juuri tässä virtaa koski. Tarkoituksena on jättää niitylle suurin osan takapihasta sekä niityn ja nurmikon rajalle rakentaa aita.Piharatikin pääsi pitkästä aikaa kuvattavaksi kaikesta rojusta huolimatta. Sitä pitää myös tulevana kesänä hieman viimeistellä. Autokatoksen perälle rakennetaan ns. liukuoviseinä. Se tuo kätevästi suojaa tarvittaessa ja saa halutessa yhtä kätevästi pois edestä.


Ylihuomenna tuleekin tasan vuosi siitä, kun tupamme ensimmäiset hirret veistettiin. Nopeaa se vuosi vaan vierähti!

9 kommenttia:

 1. On kyllä niin tasapainoisen kaunis talo ja aivan ihanassa ympäristössä.

  VastaaPoista
 2. Aivan upea talo. Todella upea. Itsellänikin ollut haaveissa hirsitalo, lähinnä vanhasta talosta, mutta uudestakin tulee näköjään vallan upea. WAU!!! Täytynee kahlata tämä blogi alusta alkaen läpi. Hyvällä alulla olen... =) Onko sulla mahdollista laittaa pohjapiirrustusta tästä talosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Oman hirsitalon rakentaminen on itsellä ollut nuoresta lähtien haaveena, mutta enpä silloin olisi ikinä uskonut, että se haave tulee todeksi :)
   Kiitos myös muuten, kun mainitsit tuosta pohjakuvasta! Viime vuoden tammikuun puolella on yksi postaus, jossa kirjoitin siitä ja oli kuvakin kunnes sain sen jollain tavalla poistettua :D Piti laittaa kuva uudestaan, mutta unohdin! Yritänkin nyt lähipäivinä saada sen laitettua takaisin sinne, joten sieltä näet sen sitten :)

   Poista
 3. Kyllä huomaa vanhan ja uuden talon eron, nimittäin nyt teidän talon eduksi. Meillä 1920-luvun hirsitalo ja puulla lämmitetään. Saa iltaisin polttaa kaksi pesällistä, että edes jotain lämpöä tulisi huoneisiin ja patteritkin on päällä. Ja aamulla on taas 16 astetta... Lämpövuotoja ollaan tukittu urakalla sieltä ja täältä, mutta silti on kylmä näillä pakkasilla! Nauttikaa lämmöstä, joka ei karkaa talossanne joka raosta harakoille :)

  Onneksi tämä kunnon talvi kestänee vain kolme kuukautta, muuna aikana mekin tarkenemme talossamme ongelmitta...

  Teillä on todella kaunis koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pietaryrtti!
   Onneksi talvi ei tosiaan tuon kauempaa kestä ja toivottavasti lämpövuotojen syy siellä selviää! Itse olen sellainen vilukissa, että kuljenpa melkein ympäri vuoden villasukat jalassa ;)

   Poista
 4. Komea pönttöuuni! Kyllä kelpaa! Onko aikomusta laittaa leivinuunia tai kakluunia taloon? Tällasia: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/ Sopisi hyvin!

  VastaaPoista