sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ruokailutila

Tässä tilassa tapahtuu meidän perheen ruokailu. Kaikki kalusteet ovat vanhoja. Olemme vain hieman laittaneet niihin väriä pintaan, jotta ne sopivat hyvin yhteen.


Ruokailupöydän ostimme isäni kaverilta. Toisella puolella pöytää on viisi kappaletta laatikoita, kuten havaita voi. Vielä ne ovat tosin tyhjiä. Pöydän ja penkkien tason päätimme maalata samalla värillä kuin takana olevan astiakaapin. Kaapin ja takan välissä oleva ovi vie puolestaan muksujen huoneeseen.
Tämän ison astiakaapin saimme tosiaan ennakkoon tuparilahjaksi ystäväperheeltämme. Suuri kiitos vain sinne Nurmon suuntaan :) Kaappiin on jo moni astia löytänyt hyvän paikan.Astiakaapin tasolle laitoin koristeeksi vanhoja esineitä. Nämä otin talteen ensimmäisen omakotitalomme pihapiirissä olleesta vanhasta tuvasta. Nyt niitä onkin kiva hyödyntää tämän tuvan sisustuksessa, vaikka silloin minulla ei ollut vielä aavistustakaan siitä, että tulemme joskus olemaan perinteisen pohjalaistalon asukkaita... :)


Kiikkustuoli tuli meitä vastaan Lapuan kirpparilla. Se oli vain pakko saada, koska oli vielä hyvässä kunnossa ja kaipasi ainoastaan valkoisen värin pintaansa. Kiikkustuoli on muuten ehdottomasti tuvan suosituin paikka! Jokainen vieras, joka meillä on tähän mennessä taloa käynyt katsomassa, on mennyt heti istuskelemaan tähän. Enkä kyllä ihmettele, koska siinä on varsin mukava loikoilla.
Kiikkustuolin peitto on edesmenneen mummuni vanha. Olen erittäin iloinen, että äitini otti paljon mummuni vanhoja verhoja ja peittoja talteen silloin 6 vuotta sitten. Nyt niitä on kiva ottaa takaisin käyttöön tässä tuvassa ja mikä ihaninta, ne tuoksuvat edelleen mummulalle. Tällä viikolla olenkin raahannut kasan vanhoja verhoja tänne. Nyt enää puuttuvat vain verhotangot :)Vähän olemme tähänkin tupaan joulua jo saaneet esille. Tällä viikolla laitoimme etupihan jokaiseen haukanikkunaan joulukyntteliköt, että kyllä se joulu sieltä saakin hiljalleen tulla!

9 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Mukava nähdä kuvia vähän joka suunnasta :) Upea tuo astiakaappi ja vanhat esineet! Joulukyntteliköt kyllä sopivat pohjalaistalon ikkunoihin paremmin kuin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa kuvia lisäilen, kun saan vaan huoneita sille mallille, että viitsii niitä tänne laittaa.. Ja joulukyntteliköt tosiaan sopii tällaiseen tupaan paremmin kuin hyvin. Muita jouluvaloja tarvitsekaan :)

   Poista
 2. Niin ihana koti , perinteinen ja silti tavallaan niin omaperäinen :) Jään odottelemaan kuvia muistakin huoneista ;). Kiva kun Eve vinkkas tästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Ja tosiaan kiva, kun eksyit tänne Even laittaman linkin kautta ;)

   Poista
 3. Upea koti teillä! Löysin blogin ihan sattumalta ja jäin saman tien koukkuun; jostain samantapaisesta mekin mieheni kanssa unelmoidaan. Pohjalaista perinnettä ja tunnelmaa, mutta uutena toteutuksena. Lähisuvulta löytyisi vanha pohjalaistalo, jonka siirtää ja kunnostaa, mutta tuntuu, että varmempi olo olisi, kun tekee kaiken alusta asti itse.
  Kertakaikkiaan mahtavaa! Kerroit, että teillä isäntä tekee tällaisia hommia ihan töikseen..?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti ja tervetuloa mukaan Papunen!
  Me tosiaan päädyimme ratkaisuun, että tehdään pohjalaistalo alusta alkaen itse perinteitä noudattaen. Toki päätökseen vaikutti suuresti se, että mies ja hänen serkkunsa omistavat yrityksen, joka on keskittynyt näiden perinteisten pohjalaistalojen tekoon. Tuossa sivun reunassa on linkki heidän kotisivuille! Siellä kannattaa vierailla, jos päädytte ratkaisuun tehdä talon itse ;) Mutta ihana kuitenkin kuulla, että teilläkin unelmissa pohjalaistalo!

  VastaaPoista
 5. Hienoa että näitä vanhoja taloja rakennetaan vieläkin. Ihana talo teillä.

  VastaaPoista
 6. Aivan upealle näyttääpi! Ensin hämmennyin modernin näköisestä keittiöstä, mutta se sopii yllättävän hyvin taloon ja noiden ihanien kalusteiden kanssa. Tykkään :)

  VastaaPoista