perjantai 31. toukokuuta 2013

Kaunokaiset saapuivat tupaan...

Kesä on siis vihdoin saapunut ja eipä viime yönä uni oikein tullut silmään, koska yläkerta oli kuin sauna. Asiaa ei tietenkään helpota se, että muksut ovat kamalassa räkätaudissa. Ei siis kiva yhdistelmä, mutta näillä mennään..
Kuumuutta kerran riittää niin onkin hyvä ottaa puheeksi niinkin lämmin asia kuin takat. Keskiviikkona muuraattiin nimittäin kaksi kappaletta pönttöuuneja meidän tulevaan tupaamme. Tässäpä nämä kaunokaiset ovat:

Tämä pönttöuuni sijaitsee keittiön ja olohuoneen välissä. Makuuhuoneista vasemmalla vanhempien huone sekä oikealla muksujen.

Toinen pönttöuuni on toisella puolella tupaa. Vasen ovi menee vessaan ja oikea työhuoneeseen.


Uunien väriksi valitsimme loppujen lopuksi valkoisen. Suurin syy vaaleaan värivalintaan oli se, että jos hirsiseinät maalataan tummemaksi, näyttää vaaleaa tummaa vasten hyvältä. Makuasia se toki on, mutta meidän mieleemme :)
Pönttöuunit ovat Pohjanmaan tiilirakenteelta!

Yritin saada samaan kuvaan kummatkin pönttöuunit. Kuva ei häävi ole, mutta saapahan jonkinlaisen käsityksen niiden sijainnista.

Tarkkanäköiset voivat myös huomata, että ikkunat ovat löytäneet paikoilleen! Mies asensi kaikki 36 ikkunaa kolmessa illassa paikoilleen. Seuraavaksi on sitten ikkunoiden koristeiden tekeminen. Puolipyöreät ikkunat päädyistä tosiaan vielä uupuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti