tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti!

Näin maaliskuun kunniaksi on aika tulla tännekin hieman kirjoittelemaan kuulumisiamme.. :) Mitään suurempaa emme ole talon suhteen viime aikoina tehneet. Ulkohommat starttaavat heti, kun ilmat alkavat lämpenemään. Joten jos jossain on jotain pientä tapahtunut niin todennäköisesti tuvan sisällä. Ei sielläkään tosin mitään sen suurempaa, kuin uusia sisustusjuttuja hankittu. Seuraavana vuorossa olisi sitten verhotankojen paikoilleen laittoa..
Viime viikolla kuitenkin otin mukaan vanhempieni luota mummoni vanhan Husqvarna-merkkisen ompelukoneen. Se sai kunniapaikan makuuhuoneestamme. Tämän ompelukoneen mummoni sai 15-vuotislahjaksi omalta äidiltään vuonna 1947 ja täysin toimiva kapistus on edelleen! Mutta koska en omaa mitään huimia ompelutaitoja, saa se lähinnä olla koristeena :) Kaunis se kyllä on ja arvokas muisto omasta mummosta <3

Kuten mainitsinkin jo, seuraava projektimme on verhotangot ja verhot. Viime viikolla mies yllätti ja oli ostanut kasan verhotankoja, joista olin jo jonkin aikaa jankuttanut. (Kannatti!) Hieman kuitenkin jännitti millaisia hän oli valinnut, mutta turhaan. Tällaisia juuri meidän tyyliimme sopivia:

(Joku pikku käpälä kuvaan ennätti, mutta ei anneta sen haitata :)Kun verhotangot on saatu paikoilleen, olisi se kivoin osuus edessä eli verhojen laitto. Kaapissa on jo iso pino mummoni vanhoja verhoja ja tässä alla olevassa kuvassa niistä muutamia. Muksujen huoneeseen on tulossa tuo oikealla oleva oranssikuvioinen verhokangas. Sivuverhoja oli siitä juuri sopivasti kahteen ikkunaan ja vielä oikean mittaisiakin! Enpä olisi muutama vuosi sitten osannut kuvitellakaan, miten paljon mummoni jäljelle jääneistä tavaroista tulee päätymään vielä käyttöömme :)Vihertävästä kankaasta ajattelin ommella huikeilla taidoillani kaksi kappaa, koska sivuverhoiksi asti sitä ei riittänyt. Tuvan puolelle tilasin viime viikolla neljään ikkunaan kerman väriset sivuverhot. Niitä vielä odottelen saapuvaksi ja vähän jännittää osuiko valintani oikeaan.. Nyt enää pitäisi etsiä verhoille jotkut kivat pidikkeet.

Meille ei siis kuulu mitään tämän kummempaa kuin verhovalintojen mietiskelyä! Mukava kuitenkin, kun olette viestiä tänne jättäneet aina välillä, vaikka blogi onkin elänyt viime aikoina hieman hiljaista aikaa :) Kevättä kohti kuitenkin kovasti mennään ja pian alkaa taas hommat täälläkin käynnistyä täydellä teholla.

Aurinkoista maaliskuuta jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Ihania verhokankaita! Miten olette käsitelleet sisäseinät, siis nuo ruskeat? Haaveilen juuri tuollaisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oiva! Seinät ollaan tosiaan käsitelty Teknoksen paneelivahalla kahta eri sävyä sekoittaen. Nyt en kyllä kirveelläkään muista sävyjen numeroa, mutta tallessa ne pitäisi olla.

   Poista
  2. Paljon kiitoksia tiedosta! Jos joskus ehdit etsiä sävyjen numerot, olen tosi kiitollinen. Tuossa Teknoksen kuultavien sisäsävyjen värikartassa on niin monta ruskeaa... Olette onnistuneet loistavasti saamaan uuteen hirteen vanhan hirren tunnelman!

   Poista
  3. No enpä enää niitä purnukoita löytänyt, mutta olen kyllä 99% varma, että ne olivat Teknoksen kuultosävykartasta sävyt TM-1802 ja TM-1809. Tuli niitä kuitenkin sen verran monta kertaa sekoiteltua keskenään, ettei sitä voi ihan heti unohtaa! :)

   Poista
 2. Ihania kankaita. Mistä tuo teidän rintapaneeli on? Meilläkin on aikeissa laittaa rintapaneeli tupaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintapaneeli on miehen suunnittelema ja tekemä. Kiva kuulla, että teilläkin tarkoitus sellainen tupaan laittaa! Itse tykkään siitä kovasti :)

   Poista