sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Aurinkoa ja rapaa

Taas yksi työn täyteinen viikko takanapäin. Aurinko on paistanut päivittäin ja välillä on tuntunut siltä, että kevät on todellakin vihdoin ja viimein saapunut. Mutta tällä hetkellä, kun pihalle katsoo, niin melko valkoiselta tuo maa taas näyttää.. No tuli se kevät tai ei, meillä talon pystytys jatkuu! Vielä odottelemme loppujen hirsien saapumista, joten päätykolmiot uupuvat edelleen :)Vaikka nautinkin auringon paisteesta suunnattoman paljon, on se tuonut yhden kevään huonon puolen esiin. Ystävämme rapa on nimittäin saapunut taas takaisin. Voitte vaan kuvitella millainen rapalammikko raksa tällä hetkellä on, kun lumi on sulanut pois. Poika ja koira tykkää, äiti ei. Onpa poika ennättänyt tällä viikolla jo ottaa pienen uimatunninkin vesiojassa.Kattotuolien kasaaminen maan tasalla sen kun jatkui. Huomattavasti kivemmalta se touhu näyttää siinä kuin korkealla talon päällä.


Tämän viikon kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti ensimmäisen kattotuolipaketin nosto paikoilleen! Saimme hieman tuntumaa siitä, miltä torppa tulee kokonaisuudessaan näyttämään.


Huomenna uusi viikko ja homma jatkuu!

7 kommenttia:

 1. Onpa teillä mielenkiintoinen projekti! Jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kovin tervetullut mukaan seuraamaan! Kyllä tämä varsin mielenkiintoiselta projektilta itsestäkin tuntuu :)

   Poista
 2. Ei voi ko huokaillen kahtoa tätä teiän taloa. Niiiin hyvältä näyttää!

  Mun Kellarimäen blogissa olis koru-arvontaa, tulehhan osallistumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä omaankin mieleen. Ja niinhän se pitääkin olla ;) Yritän päivittää illemmalla uudempaa materiaalia talosta niin näät mitä on tapahtunut viime kerrasta.

   Ja pitääpä tulla sitten myös osallistumaan arvontaan! :)

   Poista
 3. Moi, olipas hyvä löydös tämä blogisi. Juuri täällä Hämeessä ihmettelemme, etteikö kukaan rakenna enää 'uusia pohojalaastaloja'! :D Mutta rakentaahan näköjään toki! Näitä ei vain juuri löydy edes hirsitalofirmojen mallistoista. Mielenkiinnolla seuraan teidän urakkaa, toivottavasti perästä tullaan mekin omalla pohojalaastalolla.

  Semppistä!

  VastaaPoista
 4. Ai niin, sekin piti kysyä että mistäkä löysitte suunnittelijan, joka osaa ajatella 'hirreksi'? :) Mietin, ettei kuka tahansa kyllä osaa piirrustella hirsitöllien pohjia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria! Kiva, kun löysit tiesi tänne blogiin :)

   Eipä näitä "uusia" pohjalaistaloja kovin paljon tosiaan ole, mutta josko sekin olisi tulevaisuudessa muuttumaan päin.. Niin kauniita ne kerran ovat!

   Tottahan se on, että kun hirrestä talo tehdään, on otettava huomioon paljon eri asioita verrattuna normi taloon. Meidän talomme on mieheni itse suunnitellut ja piirtänyt, mutta "virallisia" kuvia ja suunnitelmia piirtelee mieheni setä. Hän toimii siis suunnittelijana tässä mieheni firmassa. Käy ihmeessä selailemassa kyseisen firman sivuja, jos omaa pohjalaistaloa haaveilette! Linkki on tuossa sivun reunassa :)

   Kiitos paljon tsempeistä ja tsemppiä myös teille, että tekin saatte oman pohjalaistalon!

   Poista