keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kuulumisia

Aika rikkoa blogin hiljaisuus taas hetkeksi...
Niin on vain tämä puoli hieman jäänyt heitteille, kun tuo iki-ihana rakennusaika päättyi. Tulen varmasti tänne aina silloin tällöin juttuja päivittämään, mutta en ehkä kuitenkaan enää niin usein. Onkin todella kiva, että viestejä tänne jätetään edelleenkin, vaikka postauksia ei ihan joka viikko tai kuukausi tulekaan! Ja edelleen niitä saa tänne jättääkin :) Rakennusblogina tämän haluan pitää, sillä en koe omaksi jutukseni jakaa sen enempää meidän tylsästä elämästä täällä :D Ahkerasti kuitenkin seurailen muiden blogeja ja yritän kovasti aina silloin tällöin merkkejäkin siitä jättää.
Mutta itse asiaan siis... Jotain täällä punaisessa talossa on vajaan kahden kuukauden aikana tapahtunut:


Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, olemme saaneet nurmikon! Jee! Hyvästi siis rapa.Piharadin puoleiseen päätyyn olemme saaneet uuden pienen rakennuksen, puuladon. Mies sen serkkunsa kanssa rakensi ja meidän pihaan se sitten tiensä löysi. Vielä muutama juttu ladosta uupuu, kuten esimerkiksi ovi.. Ikkunoiden koristeiden maalauksen okrankeltaisella aloitin vihdoin ja viimein. Puolet vasta tehty, sillä se vaatii erittäin vakaata kättä sekä mieluiten sitä omaa rauhaa. Voin kertoa, ettei ole mikään helppo yhdistelmä maalaus ja vilkkaat lapset siinä sivussa. Siitä muistona piharadin yhden oven valkoiset karmit saivat okrankeltaisen piirroksen nuoremman lapsen toimesta. Tässä ehkä suurin syy, miksi maalaus "hieman" jäänyt :)Etupihalle ulko-oven eteen laitoimme miehen kanssa kesällä pihakivetyksen. 
Piharati se nököttää melkein samanlaisena kuin viimeksi eli vielä pientä viimeistelyä vaikka sekin. Autokatoksen perälle on kuitenkin ilmestynyt yksi tolppa lisää ja jossain vaiheessa sinne pitäisi rakentaa se liukuovi. Näitä "viimeistelyjä vailla olevia asioita" on siis melkolailla, mutta eipä meillä mikään kiirus tässä asuessa niitä ole toteuttaa :)Viime viikolla aloitin uuden iltaprojektin. Saimme miehen isän mökiltä toissa kesänä vanhan kauniin sängyn. Tuolla autotallin välikatossa se oleili vielä viime viikolla, kunnes sanoin miehellä, että nyt on aika raahata se sieltä alas. Niinpä aloitin samantien possun värisen maalin irroittamisen. Alta paljastui kaunis vihreä sävy, josta en harmi kyllä kuvaa ennättänyt ottaa. Nyt olen kuitenkin maalannut sängyn kahteen kertaan valkoisella. Päädyissä on yksinkertaiset, mutta kauniit koristeet. Juuri minun makuun ja toivottavasti myös tytön, jolle tätä sänkyä kunnostan. Pitänee laittaa valmiista sängystä sitten kuvia, kun se tänne sisälle asti on tiensä löytänyt.

Tällaiset lyhyet kuulumiset siis meiltä täältä. Ihanaa syksyä kaikille ja palailen tänne taas, kun jotain postauksen arvoista tapahtuu :)


6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tämä teidän koti. Tällainen olisi omissakin haaveissa, joskus. Paljonko on pohja-alan koko teillä? Tarkkoja summia ei tarvitse tänne laittaa, mutta olisin kiitollinen jos antaisit suuntaa antavan summan mitä projekti tuli maksamaan. Toki kaikki vaikuttaa kaikkeen, tontin hinta, talkootyön ja oman työn osuus jne.. mutta jos jotain heität :) Kiitos. Entäs missä hinnoissa liikkuu tuommoisen komean hirsitalon paketti hinta? T; rakentamaanko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!

   Alakerran huoneistoala on 145 m2 ja yläkerrassa tietysti saman verran, mutta se on tällä hetkellä kylmillään. Talon ulkomitat on 19½ x 8.2.
   Koska mieheni yritys valmistaa näitä taloja, niin varmasti saisit häneltä vielä tarkempia tietoja, mutta tämän kokoinen talo täysin vieraalla teetätettynä pyörii siellä +/- 350 000 korvilla. Riippuen tietysti oman työn osuuden määrästä ja muista valinnoista :) Ja jos nyt olen ymmärtänyt oikein mieheni puheista, niin ei ole mitään tiettyä pakettia/hintaa, vaan talot suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Kyseessä on kuitenkin käsityö eikä mikään massatuotanto :)

   Poista
 2. Hei, minua kiinnostaisi tämä yritys, joka näitä taloja valmistaa, jos sen saa täällä mainita. :) Talo on aivan upea! Haaveilen vanhan maalaistalon remontoinnista, mutta uusi olisi turvallisempi vaihtoehto ja näistä kuvista huomaa, että vanhaa taloa vastaavan kotoisan ja lämpöisen tunnelman pysty luomaan myös tällaiseen uuteen maalaistaloon. Ei voi kuin ihastella! Ja haaveilla tietysti... ;)
  Terveisin, Unelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Unelma! Kiitos kovasti sanoistasi. On mukava kuulla, että olemme pystyneet luomaan myös uuteen tupaan vanhan pohjalaistalon tunnelmaa :)
   Talon on tosiaan valmistanut yritys nimeltä Rakennus Luoma Oy, jonka omistavat mieheni ja hänen serkkunsa. Tuossa sivun oikeassa reunassa on linkki heidän sivuilleen.

   Poista
 3. Heh, otin silmän käteen ja löysin sitten itsekin sen linkin :D Niillä sivuilla on kulunut nyt hetki jos toinenkin. Jospa joskus vielä :) Ihanaa syksyä teiän tupahan! -Unelma-

  VastaaPoista
 4. Ihania vanhoja taloja, itse olen aivan hulluna niihin :)

  VastaaPoista