tiistai 3. joulukuuta 2013

Tervetuloa tupaan!


Voisin ehkä hieman raottaa ovia ja näyttää miltä meillä tällä hetkellä uudessa kodissa näyttää. Painotan nyt, että suurin osa on vielä kesken ja tavarat hakevat omaa paikkaansa hiljalleen...


Nyt siis olemme olleet neljä yötä uudessa kodissamme ja tuntuu kuin olisimme aina asuneet täällä. Ihanan kotoisa tunnelma, vaikka suurin osa tavaroista vielä on nätissä kasassa laatikoissa. Vaikea silti on vieläkään uskoa, että unelmamme on vihdoin totta.
Koirakin tuli eilen kotiin "lomalta" vanhempieni luota ja löysi heti oman paikkansa talosta. Kuten arvelinkin mummoni vanhan penkin päältä on vallan mainio tapa seurata pihalla tapahtuvaa elämää :)


Tämän levitettävän penkin kansi oli alunperin punainen, mutta maalasimme sen valkoiseksi. Tällä hetkellä se toimii hyvin kenkien säilytyspaikkana.


Tupaan astuessa näkymä näyttää tältä. Suoraan edessä on meidän olohuoneemme ja oikealla näkyy vähän ruokailupöytäämme. Sohvat ovat vanhasta kodistamme ja saavat nyt toistaiseksi jäädä tähän tupaan. Ehkä joskus sitten tulevaisuudessa hankintalistalla ovat uudet, mutta nyt nuo ajavat asiansa vielä varsin hyvin.


Eteisessä oikealla sijaitsevat rappuset yläkertaan. Portti piti laittaa paikoilleen välittömästi, koska nopealiikkeinen tyttömme olisi ilman estettä kiivennyt alta aikayksikön ylös.. Valkoinen vaatekaappi pitää sisällään ulkovaatteita. Ikeasta kotiutimme tämän mielestäni tyyliin sopivan Birkeland-kaapin.
Eteisen seinälle saimme toissa päivänä koristeeksi renginkaapin. Sinne on hyvä laittaa esimerkiksi avaimet ja kukkarot. Tuttava toi sen meille, koska se kuulemma kuului tähän tupaan. Allekirjoitan sen täysin, sillä se sopii seinälle ovien väliin kuin nenä päähän.


Siinä oli meidän kuistimme ja eteisemme. Tästä on hyvä jatkaa huone kerrallaan. Tänään olenkin aamupäivän ollut kodinhoitohuoneen kimpussa ja ahkerasti täyttänyt vaatekaappeja. Voiton puolella ollaan jo. Uskomatonta kuinka paljon sitä tavaraa onkaan, vaikka luulin olevani sellanen ihminen, joka hävittää kaiken turhan... Erehdyin nähtävästi ;)

Aurinkoista tiistaita jokaiselle!

21 kommenttia:

 1. Todellakin blogisi nimi kuvaa sitä mitä ajattelen, talonne on niin pohjalaista unelmaa. Ihanat leveät hirsiseinät ja ovien väri. Onnea uuteen kauniiseen kotiin! Toivottelee uusi lukijasi. p.s tervetuloa vastavierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Taina! :) Vastavierailulle tulen aivan varmasti ;)

   Poista
  2. Even vinkistä tulin tänne kurkkaamaan ja täytyy sanoa että mielettömän ihana koti, paljon tilaa ja lämminhenkinen tunnelma . Oikein paljon onnea uuteen tupaan :)

   Poista
  3. Kiitos paljon! :) Piti hetken miettiä, että kuka viestin takana on, mutta taidanpa nyt tietää ;)

   Poista
 2. Miten tässä enää jaksaa odotella omaa uutta kotia... ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan niin tunteen, kun ajattelin, ettei oma koti valmistu koskaan. Se tuntui lähinnä todella todella kaukaiselta ajatukselta! :D Mutta tässä sitä ollaan yks kaks ja pian olette tekin :)

   Poista
 3. Jännä miten kuvista huokuu se vanhanajan tunnelma ... juuri se mitä ootte tavotelleet! Kaikesta näkee että tupa on rakennettu isolla sydämmella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lämmittää mieltä lukea sanojasi! :) Niin ihana kuulla, että vanhanajan tunnelma välittyy myös sinne ruudun toisellekin puolelle. Kiitos kovasti sanoistasi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Lattenainen! :) Kyllä tämän eteen töitä ollaan paljon tehtykin (ja vielä on paljon tekemättä ;)

   Poista
 5. Voi kuinka kaunista!

  VastaaPoista
 6. Voi että, miten on ihana katsella näitä kuvia! Luo uskoa siihen, että kyllä mekin vielä joskus muutetaan. :) Teillä on ihanan avara eteinen ja tupa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kulunut vuosi on ollut melko raskas ja muuta elämää ei hirveästi kyllä ole ollut.. Mutta nyt voin sanoa, että on tämän kyllä ollut sen arvoista! Joten kyllä tekin sinne omaan tupaan vielä pääsette :) Tsemppiä sinne siis!

   Poista
 7. Niin kaunis koti! Ja ihana tunnelma! Varmasti seuraan tulevaisuudessakin blogiasi! :) Rakentajan linkki meni muistiin -kun omaa pohjalaistaloa joskus aloitamme rakentamaan lähipaikkakunnalle :) -miksut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Ja ihana kuulla, että teilläkin haaveissa oma pohjalaistalo! Meidän tupaa saa ihan paikan päällekin tulla katsomaan, jos yhtään kiinnostusta on ;)

   Poista