sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Maalari maalasi taloa

Koska täksi viikonlopuksi oli luvattu ihanan lämmintä keliä, ehdotin miehelle, että ottaisimme siitä kaiken hyödyn irti. Tässä tapauksessa se tarkoitti talon maalausprojektin aloittamista. Tarkoituksena meillä olikin heti ilmojen salliessa aloittaa maalaaminen.
Niinpä lauantaiaamuna aloitimme urakan heti aamupalan jälkeen. Pääasiassa homma toimi niin, että minä olin anopin kanssa maalaamassa korkealla ja mies juoksi lasten perässä matalemmalla. Välillä kävimme tankkaamassa ruokaa ja laittamassa nuorinta päiväunille, mutta sitten oli taas aika jatkaa maalausta. Melkoisen haastavaa se olikin kahden pienen lapsen kanssa. Vähällä kuitenkin selvisimme, sillä ainoastaan tytön paita hieman sotkeentui maaliin.
Eilisen aikana maalasimme kokonaan etupihan seinän ja melkoinen työ se olikin! Vähän ennen puoltayötä saimme vasta sulkea maalipurkit.
Tässä kuitenkin kuvia eiliseltä:








Tänään maalaus jatkui talon toisessa päädyssä. Eilinen verotti hieman voimiamme, joten oli onni, että tämän päivän urakka oli hieman "kevyempi". Nyt olemme puolessa välissä eli toisin sanoen jo voiton puolella :)
Tuvan väriksi valitsimme falunpunaisen eli saman värin kuin miehen suunnittelemassa piharadissa. 






Tässä kahden päivän tulos. Maalaaminen jatkunee heti kuin mahdollista. Toivotaan, että kelit pysyvät yhtä hyvänä. Mikäs sen rentouttavampaa hommaa, kuin istua korkealla katon rajassa kuunnellen hyvää musiikkia ja nauttia näistä ihanista maisemista!

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuna..


Aurinkoista vappua!
Tänään en kuitenkaan meidän vapusta tullut kertoilemaan sen enempää, vaan ajattelin laittaa kuvia yhdestä makuuhuoneestamme, jota en ole vielä tarkemmin täällä esitellyt. Muksujen huoneesta siis. Paikka, joka ei pysy päiväkään järjestyksessä. Niinpä koin tilaisuuteni tulleen viime viikonloppuna ja napsasin äkkiä vähän kuvia sieltä, kun kaikki oli vielä järjestyksessä. Kovasti olen yrittänyt saada lasten leluja pysymään ainoastaan siellä, mutta kummasti ne vaan ajautuvat joka puolelle tupaa aina päivän mittaan. Joten pääasiassa tässä huoneessa nämä meidän kaksi viikaria vain nukkuvat :)


Verhot ovat ehdottomasti suosikkejani tässä huoneessa. Ne tosiaan ovat mummoni vanhat ja sopivat ikkunoihin mitoiltaan heti. Ompelin itse pitsiset verhonpidikkeet niihin.


Vähän tällainen sekamelska tämä huone on, mutta mielestäni lastenhuone saakin olla. Matto on VM Carpetin Hilla-puuvillamatto. Sen värit sopivat sattumalta hyvin vanhan koulupöydän kanssa. Seinille en ole vielä mitään kummempaa laittanut. Ainoastaan lasten sänkyjen yläpuolelle hyllyt.



Vanha pulpetti on suosittu paikka. Siinä on mukava piirrellä ja viime aikoina sitä ovat kovasti lapset omilla työkaluillaan "korjailleet". Ikkunasta on suora näkymä meidän vanhalle kodille. Lapset saavatkin sinne asumaan pian syntyvän ihka ensimmäisen serkkunsa <3


Sisältä jatketaan sitten pihalle.
Toissa sunnuntaina äitini haki lapset hoitoon ja kasasimme miehen kanssa kahdestaan saunan. Huomattavasti helpommalla pääsimme, kun ei ollut ylimääräisiä esteitä matkassa eli lapsia. Taas testattiin korkeanpaikankammoani, mutta selvisin kaikeasta huolimatta.



Sauna sai huopakaton päällensä. Ikkunankin mies teki viime viikolla saunan puolelle ja siitä paistaa kivasti ilta-aurinko. Tänään mies ahkeroi taas ja teki "pukuhuoneen" lattian valmiiksi. Siitä en kuitenkaan ole vielä kuvia ottanut, joten ensi kerralla kuvaa sieltä.



Loppuun vielä kuva pihapiiristämme tällä hetkellä.