maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tuvan verhot

Niin saapuivat verhot postista ja pääsivät paikoilleen melkein heti. Nämä tuvan puolen neljä pellavaverhoa tilasin Elloksen alesta. Melkoinen ale olikin, sillä nämä kyseiset sivuverhot olivat 90 prosentin alennuksessa! Hintaa ei siis jäänyt kovin paljoa, kun nuo ostoskoriin napsauttelin. Värivaihtoehtoja oli monia, mutta päädyin näihin kerman värisiin. Kuva ehkä hieman vääristää niiden todellista sävyä.. Mutta kauniit ne kuitenkin ovat ja tuvan näkö muuttui kertaheitolla! Ompelukonettakaan ei tarvinnut esille ottaa, koska verhot olivat juuri oikean mittaiset. Mikä helpotus :) Tässä kuitenkin muutama kuva viime viikon ajalta:


Olohuoneen puolelle olisi hakusassa uusi sisustukseen sopiva matto. Tämä vanha nukkamatto ei oikein istu tämän tuvan tyyliin.. Mutta näillä mennään nyt, koska ilman mattoakaan en halua olla.



Alla olevassa kuvassa näkyy hieman muksujen huonetta ja tarkkasilmäinen voi huomata, että sielläkin on ikkunoissa verhot. Niistä tarkempia kuvia myöhemmin.





Verhonpidikkeistä tuli tämän näköisiä. Käskin miehen tuoda kaupasta sisalköyttä ja taiteilin tällaisen lopputuloksen.


Vähän vielä lähikuvaa ikkunoista ja samalla takapihan maisemasta :) Maltan tuskin odottaa, että saamme aloittaa nurmikon kylvämisen ja pihanlaiton. Olemmekin viime viikkojen aikana siistineet pihaa urakalla. Mies teki jo lapsille valmiiksi hiekkalaatikonkin jäljelle jääneistä hirsistä. Hiekka enää puuttuu.


Viimeinen kuva sen sijaan kertoo vähän mitä etupihalla tapahtuu tällä hetkellä.. Kaivinkone on taas laittanut maata uuteen uskoon ja pohjat on nyt tehty valmiiksi. Mitä siihen sitten tuleekaan paljastunee myöhemmin.. ;)


tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti!

Näin maaliskuun kunniaksi on aika tulla tännekin hieman kirjoittelemaan kuulumisiamme.. :) Mitään suurempaa emme ole talon suhteen viime aikoina tehneet. Ulkohommat starttaavat heti, kun ilmat alkavat lämpenemään. Joten jos jossain on jotain pientä tapahtunut niin todennäköisesti tuvan sisällä. Ei sielläkään tosin mitään sen suurempaa, kuin uusia sisustusjuttuja hankittu. Seuraavana vuorossa olisi sitten verhotankojen paikoilleen laittoa..
Viime viikolla kuitenkin otin mukaan vanhempieni luota mummoni vanhan Husqvarna-merkkisen ompelukoneen. Se sai kunniapaikan makuuhuoneestamme. Tämän ompelukoneen mummoni sai 15-vuotislahjaksi omalta äidiltään vuonna 1947 ja täysin toimiva kapistus on edelleen! Mutta koska en omaa mitään huimia ompelutaitoja, saa se lähinnä olla koristeena :) Kaunis se kyllä on ja arvokas muisto omasta mummosta <3





Kuten mainitsinkin jo, seuraava projektimme on verhotangot ja verhot. Viime viikolla mies yllätti ja oli ostanut kasan verhotankoja, joista olin jo jonkin aikaa jankuttanut. (Kannatti!) Hieman kuitenkin jännitti millaisia hän oli valinnut, mutta turhaan. Tällaisia juuri meidän tyyliimme sopivia:

(Joku pikku käpälä kuvaan ennätti, mutta ei anneta sen haitata :)



Kun verhotangot on saatu paikoilleen, olisi se kivoin osuus edessä eli verhojen laitto. Kaapissa on jo iso pino mummoni vanhoja verhoja ja tässä alla olevassa kuvassa niistä muutamia. Muksujen huoneeseen on tulossa tuo oikealla oleva oranssikuvioinen verhokangas. Sivuverhoja oli siitä juuri sopivasti kahteen ikkunaan ja vielä oikean mittaisiakin! Enpä olisi muutama vuosi sitten osannut kuvitellakaan, miten paljon mummoni jäljelle jääneistä tavaroista tulee päätymään vielä käyttöömme :)



Vihertävästä kankaasta ajattelin ommella huikeilla taidoillani kaksi kappaa, koska sivuverhoiksi asti sitä ei riittänyt. Tuvan puolelle tilasin viime viikolla neljään ikkunaan kerman väriset sivuverhot. Niitä vielä odottelen saapuvaksi ja vähän jännittää osuiko valintani oikeaan.. Nyt enää pitäisi etsiä verhoille jotkut kivat pidikkeet.

Meille ei siis kuulu mitään tämän kummempaa kuin verhovalintojen mietiskelyä! Mukava kuitenkin, kun olette viestiä tänne jättäneet aina välillä, vaikka blogi onkin elänyt viime aikoina hieman hiljaista aikaa :) Kevättä kohti kuitenkin kovasti mennään ja pian alkaa taas hommat täälläkin käynnistyä täydellä teholla.

Aurinkoista maaliskuuta jokaiselle!